Фасети

Традиционни Фасети

Не е необходимо да се примирите, че имате разстояния между зъбите си, или че имате преоцветени, криви и начупени зъби. Днес, с поставянето на фасета върху външната част на зъба можете да поправите грешките на природата или последствията на травма, за да придобиете една красива усмивка. Фасетите са доста популярно решение сред пациентите, тъй като имат голяма прилика с естествените зъби.

Фасетите са тънки, индивидуално изработени люспи от различни материали (като например порцелан), предназначени да покрият предната част на зъбите. Вашият лекар по дентална медицина ще създаде уникален модел на Вашите зъби в подготовката за изработка на фасети. Този модел се изпраща в зъботехническа лаборатория, където се правят фасетите. Преди да се поставят фасетите, зъболекарят отстранява малка част от зъба, за да се направи място.След циментиране на фасетите, Вие ще бъдете доволни да забележите, че изглеждат като естествени зъби и дори не се поддават на преоцветяване. Въпреки че, фасетите са устойчити на петка, за да поддържате красотата на Вашите фасети, Вашият лекар по дентална медицина може да препоръча да избягвате приема на кафе, чай, червено вино и тютюневи изделия.

Порцелановите фасети са устойчиви и могат да заздравят Вашите зъби. Голямо тяхно предимство е запазването на зъба: съвсем малка част от емайла се премахва при подготовката за възстановяването. Въпреки това, порцелановите фасети не са иделни за хора с тежки проблеми в захапката и при такива, които стържат и стискат зъби (бруксизъм и бруксомания)- такова заболяване може да счупи фасетата.