Възстанови усмивката

 Бондинг

Бондингът е консервативен начин за възстановяване на леко отчупени, оцветени или ротирани зъби. По време на денталния бондинг, бяла обтурация (пломба) се поставя на зъба за подобряване на външния му вид. Материалът се свързва (бондва) със зъба, и тъй като може да се изработи в различни цветови нюанси, крайния резултат напълно се слива с естествения вид на Вашите зъби.

 Коронки

Коронките са козметични възстановявания, които се използват за подобряване на формата и укрепване на зъбите. Коронките се изработват най-често за зъби, които са счупени, износени, или с разрушени от травма или кариес участъци.

 Мостове

Денталният мост се използва за заместване на липсващи зъби, за поддържане на формата на лицето, и за облекчаване на напрежението при захапване.

 Импланти

В случай, че имате липсващи зъби, е изключително важно да ги замените с изкуствени. Без наличие на всички зъби, дъвченето и храненето причиняват дискомфорт. Когато някой от зъбите Ви липсва, устата може да се измести и да доведе до промяна и застаряване на изражението на лицето. Денталните импланти (наричани още имплантати или имплантанти) представляват чудесен начин за заместване на липсващи зъби.

 Протези

Дори за пациенти, носещи протези е много важно да имат здрава, уверена и красива усмивка. В Зъболекарският кабинет на Д-р Калоянов, ние предлагаме изработването на протезни конструкции, които да отговарят на всички нужди и предоставят комфорт на Нашите пациенти. Всеки един пациент е строго индивидуален, и затова ние създаваме специално за Вас, единствени по рода си протези, които са удобни и изглеждат естествено.

 Заболявания на Темпоромандибуларната става

Милиони хора по света страдат от хронични болки в шията и лицето, както и от периодично главоболие. В някои случаи, тази болка се дължи на заболяванe на темпоромандибуларната става.