Бондинг

Бондингът е консервативен начин за възстановяване на леко отчупени, оцветени или ротирани зъби. По време на денталния бондинг, бяла обтурация (пломба) се поставя на зъба за подобряване на външния му вид. Материалът се свързва (бондва) със зъба, и тъй като може да се изработи в различни цветови нюанси, крайния резултат напълно се слива с естествения вид на Вашите зъби.

Денталният бондинг може също са се използва като обтуровъчен материал за пломби вместо амалгама. Доста пациенти предпочитат бондинг пломбите, тъй като белият цвят се слива и не е забележим както сребърните амалгамени пломби. Бондинг пломбите могат да се изработят на предни и задни зъби, в зависимост от локализацията и големината на зъбния дефект или кариес.

Бондингът е по-евтина процедура в сравнение с други естетични и козметични манипулации и обикновено може да бъде извършена в рамките на едно посещение. Все пак, бондингът има и някои недостатъци- лесно може да се преоцвети или да се отчупи от зъба в сравнение с други естестични възстановявания като фасетите. Ако имате отчупена пломба, не се колебайте да се свържите с Зъболекарският кабинет на Д-р Калоянов и бързо да възстановите и поправите дефекта.